صفحه شخصی ابوالحسن دیرسنجی   
 
نام و نام خانوادگی: ابوالحسن دیرسنجی
استان: فارس - شهرستان: شیراز
رشته: کارشناسی نقشه برداری - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  نقشه بردار
تاریخ عضویت:  1392/11/01
 روزنوشت ها    
 

 آموزش کاربرد نرم افزار Google Earth در علم نقشه برداری (سری سوم) بخش نقشه برداری

6

در علم نقشه برداری (سری سوم):Google Earth کاربرد نرم افزار

چگونه می توان نقشه پلان یک پروژه یا منطقه را از Auto Cad Civil3D وارد محیط Google Earth کرد ؟

در بعضی از کارگاه های بزرگ عمرانی که قبل از اجرای نقشه پلان پروژه و یا در مواقعی که برای تغییر کاربری زمین های کشاورزی به مسکونی جهت ایجاد شهرک ها ، نقشه های تفکیکی تهیه می کنیم ویا برای تهیه طرح هادی روستاها ، مهندسین طراح دوست دارند بعد از طراحی و قبل از اجرای یک پروژه وضعیت آن را بر روی زمین طبیعی مشاهده کنند که در این صورت علاوه بر اینکه دید کلی نسبت به آن پیدا می کنند می توانند کیفیت طرح یا پروژه را بالا ببرند .

انتقال یک نقشه از نرم افزار Auto Cad Civil3D به محیط Google Earth :

ابتدا باید نقشه را وارد محیط نرم افزار Auto Cad Civil3D کرده و قبل از انتقال نقشه به محیط Google Earth باید یک سری تصحیحات بر روی آن اعمال کنیم .این تصحیحات شامل قطر خطوط و نوشته های موجود در نقشه می باشد برای این منظور کل نقشه را انتخاب می کنیم و به قسمت line weight رفته و گزینه by layer را انتخاب می کنیم تا همه خطوط یکپارچه بشوند.در غیر این صورت خطوط با ضخامت زیاد وارد محیط گوگل می شود و در مرحله بعد تمامی نوشته های موجود در نقشه را باید پاک کنیم ، چون گوگل ارت فونت های نقشه را نمی شناسه و باعث شلوغ شدن نقشه در محیط گوگل ارت می شود .

در نرم افزار Auto Cad Civil3D تنظیمات مربوط به زون منطقه را انجام می دهیم که توضیحات مفصل آن به صورت تصویری در آموزش سری اول در فرمت PDF برای دانلود در این لینک قرار داده شده است . در مرحله بعدی باید سیستم مختصات نقشه را به سیستم مختصات UTM (مختصاتی که توسط GPS بدست می آوریم ) تبدیل کنیم. ما برای پیاده سازی و یا مچ کردن هر نقشه باید نقاط ثابتی از قبل داشته باشیم که این نقاط شامل ساختمان های موجود در نزدیک پروژه و یا ایستگاه ها نقشه برداری می باشد .

برای UTM کردن نقشه حداقل نیاز به دو نقطه GPS داریم که این دو نقطه باید هم در نقشه و هم بر روی زمین موجود باشد . که در این صورت با استفاده از گوگل ارت یا با حضور در منطقه و با استفاده از GPS نقاط را برداشت و مختصات آنها را بدست می آوریم و بعد از ترسیم امتداد برداشت شده ، امتداد نظیر آن را در نقشه طراحی شده پیدا و کل نقشه را انتخاب کرده و نسبت به امتداد UTM جابجا کرده و با چرخش دقیقا هر دو امتداد را بر روی همدیگر قرار می دهیم که در این صورت سیستم نقشه ما که یک سیستم محلی است تبدیل به سیستم UTM می شود.

برای مطالعه بیشتر و دانلود فایل آموزش کامل بصورت تصویری به این لینک مراجعه کنید.

* با آرزوی موفقیت برای تمامی دوستان *

دوشنبه 1 اردیبهشت 1393 ساعت 09:23  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 16:52 دوشنبه 1 اردیبهشت 1393
0
 امیر یاشار فیلا

سپاس.